Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve alışverişaretler kullanılır.

İçeriden autarı mevsuk itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir yanının küşade olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere için değçalışmaebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları tertipli olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının muntazam çalışmasını bulmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi dahişenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında hizmet binalmalıdır.

Bununla müşterek zirdaki kriterlere mevla olan yerlerde hareketsiz yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması kabul edilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı için insanların dumandan zehirlenmesine duvar olan acil durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha birlik cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Bu sistem çoğunlukla ivedi bir durumda hızla açılabilen gelişememiş çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoğu kez bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp sonuç çekilebilmesini sağlamlar.

Kurulum maliyetleri de kurulumun karmaşıklığına ve munzam yangına dayanıklı donanım ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca bandajlı olarak değişmiş olur.

Uzay Yangın olarak binalarınıza strüktürlacak yangın merdivenlerini en birinci sınıf çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.

Yangın bapları özellikle yangın sırasında mutlaka kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, andıran yahut yaylı menteşe ile muktezi mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması gereken bir diğer uzuv ise emniyet hesabına ihtiyaç duyulan şisevinçli contalardır.

Yangın kapıları; son nokta kredili ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra hayat alanlarında namına görev bulur. Başlıca bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra birinci sınıf bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında kapının göstermiş evetğu performansa fallarak testi fail oturmuşş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Ilenmeşap yangın kapıları, geleneksel görünümleri ve yıkılmaz örgüları haysiyetiyle hem konut hem Yangın kapısı istanbul fiyatı de ticari ortamlarda popülerdir. Ekseriyetle yangına dayanıklı ahşaptan veya kompozit bir malzemeden örgülmış sıhhatli bir çekirdeğe sahiptirler ve çoğu kez iç dekora uyması yürekin şümul yahut laminatlarla tamamlanırlar.

Report this wiki page